Fredag 2 november

I går var Saras födelsedag och jag jobbade. Det kändes lite kasst. Men så hade Tomas hört av sig och undrat hur hon firade sin födelsedag, varpå Sara helt sanningsenligt svarade att hon spelade Tetris. Tomas sa att det här går inte för sig och kom över. Vilken stjärna! Jag kom hem till pigga och glada människor och spontanfesten höll i sig till morgontimmarna.

Surfandes runt på Facebook hittade Sara dagen därpå att det fanns mer saker att fira i släkten. Min kusin Emma och hennes pojkvän Erik hade varit i Rom över novemberlovet och där hade han friat. Bröllopet är nästnästa vår eftersom Eriks tvillinbror Magnus ska gifta sig nu till sommaren. Emma hade inte ännu hunnit berätta för mormor, men jag antar helt vilt att mormor inte läser min blogg.

Jag ringde och grattade, i egenskap av aspirerande släktmogul. Vare sig jag eller Sara har varit på bröllop, vilket nog mest beror på att vi inte har så många släktingar i åldern mellan oss barn och föräldragenerationen. Det har visserligen funnits gott om långkörarförhållanden i min sociala närhet, mitt eget inkluderat, men inga bröllop. Det ska bli spännande att gå på ett för första gången i alla fall.

Dagen har förlöpt mycket stillsamt och nyss när jag tittade ut genom köksfönstret så föll den första snön över Stockholm. Om man inte räknar en förirrad hagelstorm som var i oktober i alla fall. Jag gick ut på balkongen och insöp stunden. Det är rätt fint när det singlar snöflingor genom luften och det är alldeles tyst.

Man kan se ända från mig till Hötorgsskraporna och de är för tillfället underställda ett konstexperiment där de lyser i den färg som representerar stockholmarnas genomsnittliga välmående. För tillfället lyser de i någonslags neongul och jag fick lägga ut det här igår på sidan, så jag har redan bidragit till färgen. På håll kan jag se att jag mår bättre än de flesta stockholmare.

Sara har gjort en come-back med sitt stadigvarande inslag "jag är vad jag äter!" (min systers matintag varje dag):

Frukost: Två mackor med skinka och gurkmajonäs och ett glas Proviva Päron och kiwi
En kopp kaffe
Noblesse
Lunch: Pasta, köttbullar, tsatsiki och gurka
En kopp kaffe
Marianne-karameller
Middag: Potatis, fiskbollar och hummersås
Varma mackor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0