Fredag 28 september

Kalasdag. Jag mötte upp Tobias vid Fridhemsplan kring kl 16 och gick och köpte tilltugg. Hushållet har egentligen inte så stort utbud av glas, bestick och annat som behövs när man bjuder in många personer, så jag kände att ett set vinglas på Åhléns inte kunde vara fel.

Vi hade en plan att tillverka pinn- och plockmat, vilket Sara gjorde med bravur. Tomas kom med två guldpåsar med bubbel som inflyttningspresent, sen började det trilla in fler folk. Tyckte att det var trivsamt att kunna ha fest hemma hos sig själv igen, även om lägenheten egentligen är lite liten för det. Det var sammanlagt arton personer här och det var nog för att det skulle ge lite riktig vimmel- och mingelkänsla.

Omkring tolvsnåret begav vi oss ut och gick på klubb i Gamla Stan allihop. De hade en helt okej innergård att komplettera det kokvarma dansgolvet där allt man kunde göra var sardindansen. Efter stängningsdags tappade Tomas, jag och Sara bort de andra, och gick istället på egna äventyr. Sara fick mat och vi hittade så småningom en taxi hem vars chaufför hade en egen DC-hubb med 25.000 Elvislåtar, enligt egen utsago.

Väl hemma så gick det riktigt snabbt och lätt att plocka ihop och ställa ner i diskmaskinen, vilket var skönt dagen därpå. Bra kalas.

Saras "jag är vad jag äter!":

Frukost: Två leverpastejsmackor
Lunch:
Spaghetti och fläskfilé med vitlökssås
Snittar med skinka, tomat och basilikablad
Chips och drinkar
Lakritsshots
En Big Bite (korv med bröd)

Torsdag 27 september

Sara var iväg till Sollentuna på intervju för ett gruppboende. Hon gick vilse, men det ordnade sig ändå. Jag hade en lång skön sovmorgon, milt avbruten av telefonen då och då. Måste lära mig att  slå av den när jag ska sova ut.

Kvällen ägnades åt  arbetskamrater  från tidningen som hade stämt träff på Sacrecoeur på Södermalm. Stället var målad i varm orange med en massa speglar på väggarna. Handfatsdelen av toaregionen såg ut som ett litet tropiskt vattenhål och bartendern hade en plackett på bardisken som proklamerade att här arbetade vinnaren av priset för bäste Pilsner Urquell-upphällare 2006.

En av fotograferna som var med ute visade sig ha gått i samma klass i Nyköping som vår kusin Emma i 1:an till 6:an. Världen är rätt liten. Vi avslutade kvällen med nattamat på MacDonalds och pladder till sent hemma i lägenheten.

På torsdagen tog vi oss samman och gick på shoppingtur vid Fridhemsplan. Sara fick även möta stockholmssäljare inne på gymmet hon skulle kolla på, där en kille försökte vrida på frasen "du kan bara köpa årskort" till att passa Saras "jag ska bara vara här i tre månader". Han lyckades inte nånstans.

Vi handlade mat, krukväxter och lite köksgrejer. Sen åkte vi hem och käkade kött.

Saras "jag är vad jag äter!":

Onsdag

Frukost: Två leverpastejsmackor, ett ägg och en kopp kaffe
Kaffe och två kakor
Lunch: Spaghetti och köttbullar
Tre drinkar
Kvällsmat: McChicken med minimorötter och mjölk

Torsdag

Frukost: Äggröra, kalkon och tomat
Kaffe
Lunch: Spaghetti och köttfärssås
Middag: Fläskfilé, tsatsiki och grillade tomater
Citronfromage

Tisdag 25 september

Mitt Internet har lämnat mig och flyttat till Saras dator, trots idoga försök att få det att komma tillbaka. Jag gjorde min sista dag på passet och det var tungrott. Sara fick hoppa in på sitt timvikariat idag och ska på en intervju för en halvtidstjänst imorgon. Vi har mest ätit, sovit och jobbat med andra ord.

Jag har blivit inbokad av mitt jobb att gå på en dags utbildning i bildjournalistik den 16 oktober. Har aldrig blivit fortbildad förut så det känns nytt och lite fånigt. Det som jag skulle vilja är att få åka på konferens, vilket kan bli aktuellt i och med att nya organisationen ska kicka igång.

Har planerat helgen lite och fått med mig lite folk i detta. Som det ser ut nu ska vi vara här på fredag och gå ut när klockan blir för mycket för att spela musik och väsnas i huset, vilket enligt den lilla foldern som jag hittade i ett av skåpen vid inflyttningen inträffar senast klockan 23.

Sara har i varje fall gjort bakgrundsarbetet till sin "jag är vad jag äter!":

Måndag

Frukost: En leverpastejmacka med saltgurka, en ost- och skinkmacka med tomat, ett glas proviva med Päron- och kiwismak och ett ägg
En kopp kaffe och mörk choklad
Lunch: Pastasallad och korv
Middag: Köttfärssås och spaghetti

Tisdag

Frukost: Två leverpastejsmackor med saltgurka och ett ägg
En banan
Lunch: Spaghetti och köttfärssås
En mandarin
Ett helt paket Extra drops med päronsmak (inte helt bra för magen att göra så, meddelar Sara)
En kopp te
En kexchoklad

Söndag 23 september

Lite seg start på dagen, men vill man ha social tillvaro så får man lida pin. Fick titta en massa på fotboll den här kvällen, vilket var en fröjd. Matsalen hade potatisgratäng och kött att erbjuda. Fina grejer. Satt och lyssnade på ett gäng från en annan redaktion i huset. En av tjejerna hade ett indignerad utlägg om kvällstidningarnas ställning, om hur de förr i tiden gjorde riktiga neddykningar i folks liv och hade starka reportage som sin grej. "Och hur fan är det nu, det är ingenting!"

Jag känner inte att jag är gammal nog att minnas när kvällstidningarna var bra och bröt mot mallar och normer. Och jag håller med tjejen. Vad är planen med dagens kvällstidningar? Å andra sidan så kan man ju ifrågasätta sånt gällande all medieverksamhet, hur blev det här egentligen?

Olle bjöd på spontan feedback på nya layouten i går också. Han var upprörd över att det såg ut som ett disco med alla blinkande grejer på sidan. Jag tycker faktiskt att det ser bättre ut nu. Han skulle sett den animerade annonsen som var förra året där små, små bilar körde in och ut ur två annonsblock som låg på olika ställen på ettan. Jag blev åksjuk bara av att titta på det.

Kom hem och pratade lite med Sara, som hade tvättat alla mina lakan och fixat fint.

Saras "jag är vad jag äter!":

Frukost:
Äggröra och skinka med en kopp kaffe
Lunch: Pastasallad (rödlök, oliver, fetaost, bönor, tomat), yoghurtdressing och köttbullar
Kexchoklad och en kopp kaffe
Middag: Mos (morot och kålrot), cocktailkorvar och ketchup
Ett glas ekologisk Proviva-juice (äpple och kiwi-smak)

Lördagen 22 september

Jobbet var något besvärligt på lördagen; dels så hade vi driftstörningar och dels var det tokmycket att lägga ut eftersom söndagstidningen alltid är väldigt välfylld. Efter slitiga timmar så åkte jag till Olle som hade haft kräftskiva och fick träffa hela gänget av stockholmare samt några nya ansikten. Sara var fortfarande lite krasslig och stannade hemma.


En av festdeltagarna var från Hisingen och lät precis som Gimp (en av mina gamla bekanta från Göteborg), i dialekt, tonfall och hela kroppsspråket. Dock inte till personligheten. Men jag behandlar folk utefter vilka de påminner om, vilket kanske inte är helt klockrent, men i det här fallet var det mest nostalgiskt.


Olle fick två decimeterstora helikoptrar som man kunde flyga runt med i rummet. Det kändes som ett högst tredimensionellt dataspel. Framtiden är här. Helikoptrarna påminde starkt om såna där långbenta jättemyggor när de svävade runt och ibland förlorade fallhöjd, ibland kraschade bland skålar och glas. Konstruktionen verkade stryktålig, som tur var.


Jag stannade till sist och åkte taxi hem med Tomas. Sara sov när jag kom hem. Som tur var lämnade honom dagens "jag är vad jag äter!":


Frukost:
En leverpastejmacka, ett ägg och en kopp kaffe

Lunch:Spaghetti och köttfärssås

Ett glas Proviva äppeldryck

Kvällsmat: Pastasallad (rödlök, fetost, bönor, oliver och tomat), skinka och dressing

Mörk choklad och rödvin

Fredag 21 september

Gick till jobbet och fick träffa den nya nyhetschefen Caspar, som jag pratat med en del via mail under hans tid som London-korrespondent. Kvällen förlöpte lugnt tills ännu ett plan fick nödlanda i München.

När jag kom hem på kvällen satt Sara och kommunicerade med Håvard via internettelefon, vilket vi fortsatte med över högtalarsystem lite.

Saras "jag är vad jag äter!":

En banan
Frukost: Fyra skinkmackor och en kopp kaffe
Lite godis
Middag: Spaghetti och köttfärssås
Kvällsmat: Spenatsoppa och två varma mackor
Ett ägg

Torsdag 20 september

Vaknade förvirrad av att jag hörde röster, men det var Sara som pratade i telefon i köket. När hon gått till jobbet tog jag mig samman och begav mig ner till Fridhemsplan för att handla.

Det finns en hel del saker som jag tänkt införskaffa; ett par tofflor (det är kallt på golvet), krokar, växter och annat pynt, men när jag gick där i Åhlens-djungeln så blev det ingenting inhandlat. Stockholm känns för stort i shoppingavseende. För att hitta exakt det man söker och precis så bra som man tänkt sig så måste man ju ge sig ut på en expedition med karta, lykta, matsäck, i förväg uppsatta mål och tio meter rep. Det skulle ta en evighet.

Så istället strosar man runt i förhoppningen att prylen bara ska dyka upp i ens blickfång, vilket är ungefär lika fruktbart som att fågelskåda på känn. Dessutom började jag bli nedtyngd av matkassen och störd av regnandet och trött på att irra, så det slutade med att allt jag kom hem med var ett par sugkoppskrokar för femton spänn.

Sen kom syster hem vid elvatiden efter ett lite tungt arbetspass och blev tvungen att lägga sig tidigt eftersom hon måste gå upp klockan fem.

Sara hävdar att hon minsann har större kapacitet än så här, men detta är ändå dagens "jag är vad jag äter!":

Frukost:
Två äggmackor och en kopp kaffe
Lunch: Spaghetti och köttfärssås
Plommonpaj med vaniljvisp och en kopp kaffe
Middag: Spaghetti och köttfärssås
En kopp kaffe
En banan

Onsdag 19 september

Sov länge och gick upp sent. Efter att Sara hade gått till jobbet kom Tobias och Göran förbi och fikade, varpå vi bestämde oss för att gå ut på kvällen. Göran gick hem för att laga pannkakor, men jag och Tobias åkte till Medborgarplatsen och gick på McDonalds. Sen möttes vi upp på Underbara bar, som tyvärr, för aftonen hade livemusik; ett något spretigt coverband som spelade Leonard Cohen och Bruce Springsteen av alla saker.

Tomas och Malin slöt upp och vi var där tills det stängde. Sen skaffade vi nattamat till Göran och Malin som åkte hem, medan jag och Tomas ninjade oss in på ett fortfarande öppet Kvarnen. Mycket trevlig kväll. Sara sov när jag kom hem.

Men, hon lämnade i alla fall dagens avsnitt av Saras "jag är vad jag äter!":

Frukost:
Fil med Allbran, två leverpastejmackor
En kopp kaffe
Lunch: Pasta, köttbullar och champinjoner
En banan
Fyra skinkmackor
Middag: Nudlar, tonfisk, chilioliver, fetaost

Tisdagen 18 september

Idag har jag varit inne hela dagen. Sara stack iväg på sin arbetsintervju för ett gruppboende på Kungsholmen och det gick vägen. Nu ska hon jobba där och bo hos mig. Vid hemkomsten lagade jag lunch åt henne och lyssnade på hur det gått.

Sen skulle Sara tillbaka dit för att fika med personalen på kvällen och då var min tanke att haka på brädspelsgänget, men just den här dagen beslutade sig de för att åka ut till Bagarmossen. Vi bokade in lite happenings längre fram istället som kan bli bra.

Till kvällsmaten passade vi på att testa gasugnen. Klar Hans och Greta-varning på den företeelsen, men det funkade i alla fall.

Sara ville vara med i bloggen eftersom hon nu är en väl integrerad del av min vardag. Här är Saras återkommande inslag "jag är vad jag äter!":

Detta har Sara ätit idag.

Frukost: En kopp te och två äggmackor
En kopp kaffe och lite nötter
En kopp kaffe på jobbet
Middag: Potatis, spenat och torskcrispy, ett glas mjölk till
En halv Twix
En kopp te och rulltårtebit på jobbet
Kvällsmat: Varma mackor och tre glas "juice"

Måndag 17 september

Jag mötte Tomas på Centralen för att gå och hämta Sara från tåget. Vi åkte hem med alla hennes grejer, drack kaffe, pratade med Tomas och lunchade. Det blev en snabb genomgång av en ny rollkaraktär som kanske kan spelas lite längre fram. Jag har tyvärr inte alltför mycket tid att lägga på min egentligen främsta hobby, men det är bara att hoppas på att det tajmar. Skulle verkligen vara skoj att komma igång med nåt igen.

När Tomas hade åkt så möblerade jag och Sara om lägenheten, skapade plats för hennes saker och fick undan en massa av det krafs som låg kvar framme sen flytten. Sen åkte vi och kollade var hon skulle på arbetsintervju imorgon, vilket bara är tjugo minuters gångväg härifrån. På hemvägen stannade vi först till för att käka och sedan hos Katta på Pressbyrån vid Fridhemsplan.

Nu ska vi försöka synka ihop våra respektive dygnsrytmer; vilket vill säga att Sara ska lägga sig och jag ska försöka vara tyst av mig. Det omvända kommer att prövas imorgon när hon vaknar och jag sover.

Söndag 16 september

I dag när jag kom till jobbet var både Clas och Andreas sjuka, vilket ett ögonblick gjorde mig klart oroad att det skulle bli en besvärlig kväll. Dock hade de fixat inhoppare på båda platserna, så det gick bra. Det som inte var så trevligt med den här kvällen var dock den flygplanskrasch som inträffade i Thailand.

Att sitta och titta på ocensurerade bilder från en olycka gör en ganska illa till mods. Det gör även själva historien; om anhöriga som måste underrättas, närgångna beskrivningar och att man vet vad de omkomna heter. Det här jobbet innehåller så många bitar; båda bra och dåliga. Det här är det dåliga.

När jag kom hem så åt jag mat och plockade lite i lägenheten. Imorgon är jag ledig och ska åka och hämta Sara vid tåget.

Lördag 15 september

Det verkar som om jag förutom min egen avttagande förkylning nu också fått Clas. Detta gjorde arbetsskiftet lite mindre euforiskt än gårdagens, men fortfarande roligt.

Vi har fått flytta upp i nyhetsdesken som är en ny installation mitt i redaktionen. Man känner sig lite som om man går fram till en bardisk från utsidan och inuti känns det som om man sitter på kommandobryggan i ett rymdskepp. Den är formad som två paranteser och det är ganska trångbott. Samtliga som jobbar i den är nu förkylda.

Väl hemma tog jag näsdroppar, käkade lite hostmedicin och åt lite mat, så nu känns det bättre.

Fredag 14 september

Jag går till jobbet på en kvart. Det är fyra stora kvarter och en slags bro mellan mig och DN-skrapan. Hur bra som helst.

Det var faktiskt jätteroligt att komma tillbaka till jobbet. Dagen innan kände jag den där dystra söndagskänslan, men den försvann när jag kom in på redaktionen, fick träffa alla och börja leka med nya layouten. Allt kändes nytt och roligt. Jag har ett bra jobb.

Clas satt bredvid mig och var dunderförkyld hela kvällen, vilket också spred sig till de närmast sittande kollegorna. Hoppas att jag inte får något återfall av detta. Träffade Hanna och fick pratat lite. Det kändes också bra, har saknat henne.

Åt en fruktansvärd rätt i matsalen som var kyckling med klyftpotatis och mangosås. Att jag aldrig lär mig, detta med fruktsåser i mat. Det kändes som att äta efterrätt och varmrätt samtidigt.

Nu sitter jag hemma och försöker komma ner från energikicken av att ha jobbat järnet i elva timmar i sträck. Det är bra med tempofyllda arbetsuppgifter, så att man vet att man lever.

Torsdag 13 september

Idag funderade jag på om jag skulle ringa jobbet för att spika att jag inte skulle komma förrän imorgon. Då ringde Nina, personaldamen, och hörde sig för. Kändes bra att få en massa muntra krya-på-dig och inte bara radiotystnad som det varit hittills.

Jag vågade mig ut i höstkylan för att handla lite på Daglivs och märkte att jag inte riktigt är med i matchen än. Blev trött och fick åka buss uppför backen. Sen tillverkade jag riktig mat, som tyvärr inte föll så bra ut; en förvirrad korvröra med för mycket vitlök och grötigt ris till. Usch, måste verkligen öva upp matlagningsfärdigheterna igen.

Kommunicerade lite med mamma över telefon och lite med bröderna Heimdal över Googletalk, samt har joxat en del med datorn. Hittade en lustig hemsida också: Face of the Future!

Onsdag 12 september

En klart inaktiv dag, med högt vätskeintag och en massa näsdroppar. Det börjar arta sig något, men jag har varit lomhörd och det ger alltid en lätt surrealistisk känsla. Jag fick ringa till Bonniers lönekontor och berätta för en telefonsvarare vad jag hette och mitt personnummer. Sen försökte jag leka med min dator, men fick lägga av lite nu och då för att jag var trött.

Har sorterat lite av alla utspridda saker; en flytt är liksom att vränga ut och in på sitt liv för att sedan, i den nya lägenheten, försöka göra processen baklänges. Har hittat lite trevliga gamla anteckningsblock och rumsterat runt bland omärkta CD-skivor.

Mormor ringde och överraskade mig med att det var min namnsdag, det var trevligt. Namnet Åsa har hoppat runt lite i almanackan så jag minns aldrig när det är. Fick pratat lite, men jag var lite för hostig för att det skulle bli någon långkörare.

Tisdag 11 september

Följde Sara till tåget och hävdade lite för dristigt att jag skulle gå en sväng på stan, men en stor förkylning lade krokben för den planen. Jag tog mig till Apoteket och inhandlade lite motmedel. På eftermiddagen försökte jag få tag på chefen på jobbet för att meddela att jag inte skulle komma imorgon och fick så småningom tag på henne via mail.

Det känns lite märkligt att än idag känna sig skuldmedveten när man ska sjukanmäla sig, som om man var liten och gick i skolan. Men jag är inte liten och jag har inte varit sjukskriven en dag på det här jobbet hittills, så känslan gick snabbt över.

Det gjorde dock inte förkylningen. Har varit lomhörd, täppt, hostig och haft ont i kroppen. Det är helt värdelöst att vara sjuk.

Måndag 10 september

Ännu en produktiv dag. Vi började med att tvätta i väntan på att soffan skulle komma. Sara hamnade i slang med en granne och jag följde det goda exemplet genom att kontakta en förbipasserande kvinna i trapphuset och fråga vilken portkod vi egentligen har här i huset.

Det var två ganska flaxiga killar som kom med de tre soffpaketen. Ett var så tungt att de inte ville gå i trapporna med det. Hissen visade sig dock inte riktigt vara byggd för Ikea-lådor i den här storleksklassen, men killarna bände in den under mycket vånda. Sen spenderade vi ett par timmar med att bygga ihop bäddsoffan, puffen till, samt dissekera den enorma mängden kartongpapp som blev och avhysa den i återvinningsstationen nere på gathörnet. Till slut stod vi där med ett ganska schysst vardagsrum.

Sara har även slutit sig till att hon ska bo här under hösten och vi spånade lite på hur det skulle bli, samt sökte lite jobb här i krokarna. I och med bäddsoffan så finns det ju större möjligheter att ha folk sovande hos sig och det är rätt trevligt att bo med någon.

Söndag 9 september

Bästa lillasyster! Idag har vi städat ur Gregers lägenhet. Det tog sex timmar och det var tur att jag hade Sara med mig, eftersom hon arbetat med just städning. Hon visade och vi inhandlade rätt trasor och skrubbmedel för alla upptänkliga situationer. Jag blev satt i arbete i köksregionen och trodde att jag skulle komma att utvidga min insats, men icke. Det tog hela min dag att ta mig igenom alla kökets flott-, fett- och smutsfasor.

Nu var det väl inte bara mina avtryck på lägenheten som raderades utan även en hel del av Gregers egna, men jag tror att det var bra. Nu bor jag bara på ett ställe, har min dammsugare i rätt lägenhet, och överlag, fick detta eldprov avklarat. Tur att vi är två, som vi ofta säger. Bra där, mamma och pappa.

De föregående aftnarna har gått i hedonismens tecken; fredagskvällen ägnades åt att gå ut med Rasmus från Arvika som flyttat in ett stenkast bort på Kungsholmen. Vi tog oss till Underbara bar på Södermalm där även Göran, Tomas och Jocke med flera slöt upp. Det var ett år sen jag såg Tomas sist och det kändes verkligen som att få hem den förlorade sonen till hembyn. Vi fortsatte kvällen på en bar som hette KGB och fick slutligen med oss Tomas och Göran hem till nya lägenheten efter ett matstopp på Fridhemsplan.

Lördagen ägnades åt att besöka kusin Emma och hennes pojk Erik som flyttat in på Södermalm i dagarna. De fick visserligen lägenheten i juni (en välvårdad trea med moderna inslag trots kakelugnen i vardagsrummet), men har ägnat sig åt att renovera den med hjälp av morbror och moster. Vi bjöds på ostbricka och vin, och fick utbytt lite uppdateringar om alla släktingar hit och dit.

Nu sitter jag och är alldeles öm i hela kroppen efter städningen, men högst förnöjd över hela situationen. Ska träffa Greger i slutet av månaden för utbyte av nycklar, men bor fullt ut i min nya lägenhet.

Torsdag 6 september

Göran kom över och vi drack kaffe på taket, under diskussioner om gammalt och nytt. Det var lite sol och inte så farligt kallt. Vi baxade upp lite lådor och väskor på vinden och jag fick in mina sista grejer i lägenhetens skrymslen. De ringde från Ikea och bokade tid för sofföverlämning på måndag.

Sen begav vi oss ner till Fridhemsplan där jag storhandlade på Daglivs, den sjukt välsorterade och rymliga matbutiken. Dels var det för att jag inte har hunnit få hem så värst mycket och dels för att syster Sara skulle komma på besök.

Efter en dyslektisk miss så kom hon först vid 22-tiden, varpå vi åkte hem, pratade en massa och drack vin. Skönt att ha familj omkring sig och imorgon ska vi göra stan osäker.

Onsdag 5 september

Äntligen Internet igen. De senaste underverken i mitt nya hem har visserligen varit tämligen lätta att koppla i, men det finns en viss tillfredställelse att få trycka på knappen som gör det eller snickra ihop sin egen skåra-A-i-flik-B-Ikeamöbel. Tobias kom över på tisdagen för att hjälpa mig att resa på den otympliga bokhyllan och nu har jag ägnat två dagar åt att fylla den med mina böcker, serier, block och papper. Den slukade allt! Jag trodde att jag hade en imponerande samling litteratur, men den åt upp hela samlingen.

Jag kom till Stockholm på måndagen efter en ganska händelslös tågresa, med insikten att detta nu på riktigt är mitt hem. Alla mina tillhörigheter är här och jag har ingen bas att återvända till i Göteborg. Lite sorgligt, men å andra sidan så flyttade jag för ett och ett halvt år sedan, så det kanske var på tiden.

Efter bokhylleresandet på tisdagen följde jag med på brädspelskväll på Dragons Lair och kom sist i Tigris och Eufrat, men det var trevligt ändå. Sen var det förförande smidigt att ta sig hem igen. På måndagen så ringde Göran och ville ha socialt umgänge så vi gick och shoppade och fikade vid Fridhemsplan. Jag måste hålla med honom om att det är trvisamt att ha någon som bor nära. Med mig hem fick jag två snygga papperhållare och två lampor som kan stå i bokhyllan.

På kvällskvisten ringde Björn och Karin och undrade om jag ville med ut och jag strålade samman med dem på Underbara bar, vilket är en omgjord biograf som nu är en bar med våningsplan och små rum, prång och hörn. Mycket mysigt. Där kom jag i slang med en ljuselektriker och rådfrågade honom om min bokhylla, men allt han hade att komma med var dyra företagslösningar i form av diod-sladdar. Till sist köpte vi grekisk snabbmat och begav oss hemåt.

Söndag 2 september

Ganska sen uppgång, därefter så åkte jag till Lova som flyttat in i en ny lägenhet i Majorna. Alla verkar vara i flyttagen nu för tiden. Det var en fin lägenhet med väldigt mysig innergård och vi satt lite ute. Tyvärr är vädret redan höstigt, annars hade det varit perfekt.

Vi ägnade lite tid åt att bära upp och ner saker till hennes vindsförråd. Det känns bra att få vara med och hjälpa till lite, eftersom Lova kom och var flytthjälp åt mig när vi lastade ur mina saker ur Pennygången. Jag fick mat och vi pratade en massa. 

På vägen hem var det lite mörkt och kulet; jag tänkte ett tag att det kanske var lite oklokt att gå hela vägen från Frölunda torg till Carro på mörka vägar, men den enda personen som jag mötte visade sig vara Carros pojkvän Jonathan som var på väg från henne. Grejen med att jag inte kan bege mig ut på stan i Göteborg utan att möta bekanta fortsätter och är rätt hemtrevlig.

Det var dessutom lite lustigt när vi båda närmade oss varandra, kisade för att kolla om det var rätt person och därefter simultant tog ur hörlurarna från varsin musikmaskin. Framtiden är här.

Nu sitter jag och Carro i hennes spektakulärt bekväma soffa, har käkat lite och tittat på CSI. Funderar på att åka hem till Stockholm imorgon på kvällen.


Lördag 1 september

Vaknade i Carros stora säng och kände mig riktigt utsövd. Vi gick upp och käkade på en indisk restaurang på Frölunda torg. Jag åt lammfärsbiffar i någon slags mild sås med kryddor och har nu identifierat en smak som jag undrat länge vad det är och inte riktigt gillat; nämligen koriander. Men nu vet jag det till nästa gång.

Sen åkte jag och Carro till Gamlestan och spelade spel med Vegard och Josef. Senare på kvällen dök även Royne upp efter sitt jobb, precis när vi satt och hamrade på interaktiva bongo-trummor. Jag fick ett History of the World av Josef och var hur nöjd som helst. Till sist åkte vi taxi hem på morgonkvisten.

Fredag 31 augusti

Vaknade hos Moa i Bergsjön och satt länge i köket med kaffe och frukostprat. Sen åkte jag till Gamlestan för att spela spel med Vegard, Royne och Josef. Senare på kvällen gick vi en sväng på krogarna i Gamlestan, där Carro mötte upp efter jobbet på Volvo. Till sist tog hon och jag en taxi hem till Frölunda för att sova. Angenämt semestrig dag.

RSS 2.0