Påsk (annars känt som GothCon)

Litet persongalleri från resan till Göteborg. Träffade många, men här är de närmsta som jag hängde med mest.

Jonny, nybliven far och brädspels-savant. Magda (med mig), modelejon, numera gammal i gemet. Royne, före detta klasskamrat, sambo och lite annat. Josef, alternativ överlevnadskonstnär och sockermongo. Hoppe, radarpolaren på Pennygången. Carro, klippa och nybliven lokförare. Stefan, problemlösare och Puerto Rico-proffs. Vegard, min "svåger" och nybliven korthårig. Samuel, prästsonen – en i urrollspelsgänget.

Övre raden: Jonny, Magda och jag, Royne och Josef.  Nedre raden:  Hoppe, Carro, Stefan, Vegard och Samuel.

Sköna dagar på västkusten; har bland annat hängt på Berget, som de banan/falukorvsformade bostadshusen på Tycho Brahes gata allmänt kallas av lokalbefolkningen. Däruppe bor en stor grupp av mina gamla bekanta och så även Hoppe, min gode vän och tidigare sambo. Mat, vin och så småningom brädspel. Det var som om jag, Hoppe, Stefan och Magda satt lite i startgroparna när de andra middagsgästerna drog sig tillbaka. "Vad sägs om ett parti Puerto Rico?", frågade jag med tindrande ögon. "Ja!" utbrast resten. Hoppe var upprymd alternativt nervös inledningsvis, eftersom det var mycket prestige i vågskålen, men efter starten insåg vi att vi alla var lite på lyran och gjorde en massa nybörjarfel och lustiga felslut. Vi skålade varje gång i professionalismens namn. Pros in action!

Mo firade sin 30-årsdag också när jag var nere. Han fyller kring min födelsedag i februari, är lika gammal och vi brukar krocka, men hade alltså förskjutit firandet. Mos förklaring var att han helt enkelt inte känt sig som 30 år förrän nu. Möten med gamla, lite mer löst bekanta, som ser mig som någon jag var då. Lite vemodigt och skönt. Jag var duktig och gick hem i tid. Fick skjuts av Carro, så det blev nattamat och småprat med de gästande Eskilstunaborna som också skulle sova hemma hos henne.

GothCon var sig likt, förutom att cafeterian hade förlagts till Studs (Studenternas hus), eftersom Hvitfeldtskas matsal var under renovering. Jag hann med i princip alla bitar i år; mingel, småspel, mastodontspel, gå i affärerna, delta i turneringar. 1 poäng från finalbordet i Settlers. Det lustiga var att vi kom försent och jag sprang runt som en tok, men hittade inte salen, så jag gav upp. När vi kommer in i cafeterian så ropar de från podiet att det är två platser kvar till Settlersturneringen. Tursamt minst sagt.

Det var överlag mysigt att bo hos Carro, även om jag kände att jag våldgästade mig lite väl länge. Kom till Göteborg på tisdagen och åkte hem sent på annandag påsk-måndagen. Vi hade tid att prata, och både vara pigga ihop och sjukt sega. Ibland när man är i Göteborg så blir allting så kort, som ögonblicksbilder. Alltid festligt, aldrig vardag. Man hinner nästan inte se folk, nu kändes det mycket bättre. Skönt var det, skön och härlig påskhelg.

Hemmavid har det varit lite spel, ett kul musikquiz i Ovänners kollektiv i Husby, ytterligare ett 30-årsfirande, fika med kusin Emma och mys med pojkvännen. Allt som allt, bra ledighet. Måste nog tillbaka till jobbet så att jag inte blir bortsorterad i hanteringen bara. Besked väntas inom kort.

RSS 2.0