Söndag 9 mars

Två arbetsdagar som gått i helt olika tempo. På lördagen var det helt galet, med VM-guld, avhoppade premiärministrar och dumfestivalen. Jobbade som en hamster on a mission och hade faktiskt ganska roligt i processen.

I dag var det lugnt och beskedligt. Jag vaknade med en tumme som var helt uppsvälld och bultade på grund av ett illvilligt nageltrång. Den höll sig sån hela dagen och det var lite besvärligt när man inte riktigt hade nån bra känsel i den förutom att det gjorde ont.

Såg på ett bra tv-program med Omar Marzouk, en muslimsk dansk ståuppkomiker som gör upp med en massa svåra frågor på humoristiskt vis. Nu hade han ägnat sig åt världsterrorismen och frågade sig om han själv hade någon terrorist i sig. Det började på Rådhusplatsen i Köpenhamn där han hade spökat ut sig till något Usama bin Ladin-aktigt med en stor bomb/raket i papier maché på axeln och frågade förbipasserande om de kunde hjälpa honom att hitta amerikanska ambassaden. En kvinna stannar och pekar vägen. "Har du eld?" frågar han.

Sen far Omar till USA, Gaza, Israel och hälsar på amerikanska soldater som skriver meddelande på bomberna de tänker släppa över Irak. Allt detta är inspelat 2004 och fångar stämningen i världen ganska bra.

Sist på kvällen ringde det så klart i tipstelefonen och en galen man meddelade att det inträffat en olycka på en byggarbetsplats bredvid hans hem. Så långt allt väl, men sen berättade han att det ofta sprang folk och okynnesklättrade mitt i natten på den där byggarbetsplatsen. Hur vet han det? Jo, han har nämligen riggat upp en kamera på ett stativ som tar kort genom hans fönstret var femte sekund. Dessa bilder streamas på nåt sätt in i hans dator och han hade tusentals bilder på allt vad de sysslade med där. Pust. Det måste vara fullmåne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0