Slut på sötebrödsdagarna

Det egentillverkade jullovet är nu till sin ända och jag har återgått till jobbet. De sista dagarna spenderades väl, med lek, godis och roligheter. Det var en liten kavalkad i att inte förneka sig någonting, vilket en renlevnadsmänniska skulle invända mot, men som tur har jag inte några sådana dragningar.

Sist jag skrev var det strax efter hemkomsten från Värmland. Jimmy kom dagen därpå, med sin mor, syster och svåger, vilka skulle hjälpa till att sätta upp saker i lägenheten i Aspudden. Vi fikade lite ihop innan de vände tillbaka till Tärnsjö, som är den familjens hemort. Jag  hade hittat en Pixies-bok till Jimmy i försenad julklapp och fick i min tur första säsongen av Dexter som vi engagerade oss i. Förtrollande psykopatdrama med härligt udda humor är mitt omdöme så här långt.

På måndagen åkte jag hem till mig och spelade rollspel; den här gången var vi hela högen och det var skoj. Både Ove och Dani kom direkt från tåget efter utfärder till sina respektive landsändar. Dagen därpå hade jag Jimmy över och vi gick lite i klädaffärer.

Min nyårsutstyrsel blev lite på en höft, men helt okej. Jag hade en konstig hög kjol och grävde fram ett gammalt smycke efter farmor som är så blingigt att det enbart går att använda på nyår och Nobelfesten. Vi var inbjudna till Jimmys kompis Mackans flickvän på nyårsmiddag och det var lite svårt att avgöra hur uppklätt det skulle vara, men jag tänkte att det är ju bara att ösa på. Det gänget var tämligen vuxna, vilket är ett sinnestillstånd, inte en ålderskategori, men jag pladdrade på och det gick fint att socialisera. Vi fick fyrarättersmiddag, som var mycket och god, samt bubbel i glasen. När tolvslaget kom ville alla stanna inne, men efter inringningen från Skansen fick jag fyrverkeriabstinens, så jag och Jimmy stack ut i krutröken. Vi pratade lite om hur 2008 hade varit och var helt ense om att det slutade på topp.

Efter att middagsgästerna börjat troppa av så bestämde vi oss för att åka till Olle och Emmas nyårsfest i Husby; en bra bit med taxi, men som tur var fick vi en småtossig chaufför som behövde stanna längs vägen och gav oss därför rabatt. På Husby-festen var de flesta av mina kompisar och det var ett bra beslut att få med lite vildare kalasande på slutet av kvällen. Mycket skoj och ett väldigt bra nyår.

Efter lite återhämtning hann jag och Jimmy även iväg till Västerås under ledigheten. Han har bott där i en massa år och återvänder dit ofta, för spel och umgänge med gamla kompisar, mycket snarlikt min relation till Göteborg. Vi sov över hos Adde, Jimmys kusin, som hade en fabulös etagevåning med kamin och stolligt snygg inredning. Vad som var mer viktigt var att han var brädspelsfantast och det ägnade vi kvällen åt tillsammans med Lasse, en annan ur Västerås-gänget. Båda två var heltrevliga och det var roligt med lite strategispelande.

Dagarna som följde blev en enda ström av rekreationella underverk; vi hann äta massa god mat, mysa, titta på en massa Dexter, åka en sväng till Ikea, jag fick träffa ytterligare en av Jimmys kompisar, Gustav, som vi lurade med ut på några öl efter en spelsession i Hammarbyhöjden och lyckades till och med sammanstråla med Jocke och sällskap som var ute den kvällen.

Det är klart att jobbet ter sig bedrövligt gråtråkigt, när man har haft en sån svit av sötebrödsdagar innan. Det var dock helt okej att komma tillbaka, jag hade inte glömt alla mina lösenord och det var kul att träffa alla arbetskamraterna igen. Lite segt, men nu är det läge att dra igång lite projekt och planera framtiden. Jag tror att det blir bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0