Magiska sommarnätter

Äntligen! Sommarens första bad avklarat; jag drog med alla vännerna ner till Långholmen efter en måndagsklubb på Hornstull. Olle fattade galoppen med en gång och vi kastade oss i med stor förtjusning. Andra var lite mer tveksamma, men både Vigdis, Olles besök från Island och Mikael, en av Tomas bekanta och tillika granne i Midsommarkransen, hoppade i vattnet. Att bara ligga och flyta under en stjärnströdd himmel som sakta får färg bakom Västerbron är rogivande och ger hela stadslivet en nyans till.

Innan dess har det varit en hektisk helg av Göteborgsbesök och gamla kändisar. Karin spenderade helgen i Stockholm och kom förbi med Siri på söndagen. Vi käkade pestopastasallad i Svandammsparken och min kamera tog alldeles för ljusa kort. Siri gillade bitarna ananas och druvor, men framförallt singoallakexen som hon bestämt placerade ett i varje hand. Väl uppe i min lägenhet hällde hon ut alla tärningar på golvet och gömde ett stort antal under soffan. När jag senare skulle rensa ut skattgömman så hittade jag även en halvsmält kaka där. Bebibus!

 

När jag skulle hjälpa mor och dotter ombord med alla grejer på deras tåg mot Göteborg lyckades jag med konststycket att fastna i änden av den sista vagnen, den som bara har utgång åt ena hållet. När så tågvärdinnan (eller tågföraren har Carro lärt mig) ropade ut att det var en minut till avgång, så hann jag helt enkelt inte välta tillräckligt många pensionärer på min väg mot utgången. Det var bara att snällt åka med till Flemingsberg, som turligt nog ligger på en pendeltågslinje.

 

Gick faktiskt väldigt smidigt att rätta till det hela och jag hade en tidning med som jag aldrig får läst i vanliga fall för jag har så korta sträckor av kollektivtrafik att läsa den på. Nu är jag och SJ kosmiskt kvitt – en gång i mitten av 90-talet hoppade jag på ett tåg i farten och den karman (undvikandet av olycka och att jag hann med) får nu ses som förbrukad.

 

Under lördagen var det vila och lite loj fotbollstittning som gällde, fram till att Tove helt oväntat ringde och var i stan. Hon och Lars kom förbi på en sen middag och jag fick visa upp mitt Midsommarkransen lite grann. Mysigt och kul – sist vi sågs var ju på hennes 30-årsfest.

 

Dagen innan det gick i ett rasande tempo, men jag höll hela vägen. Upp klockan sex på morgonen (helt galet tidigt för att vara jag) och jobba på TT. Fick till och med den äran att stå för två av fem huvudhistorier på dagens PM till tidningarna (menyn från vilken de väljer och vrakar). En kan du läsa här, till exempel.

Därefter raka spåret hem och svida om för att få besök i form av Helena, Lova, Olle och Vigdis. Vi satt en liten stund på min balkong och gick sedan för att käka på Tre Vänner. Vi åt så vi storknade och Vigdis visade nutidshistoriska urkunder från finanskrisens begynnelse, i form av visakort från Kaupthing. Spexigt! Sen bar det av till Landet och en spelning med Arvikabandet Kilroy. Vi mötte gamla och nya bekanta och hade en grym kväll!

 

Kilroy på Landet 18 juni 2010.

 

I övrigt har vi spelat två gånger hemma hos Göran och nu bär det av hem till Ålgården för midsommarfirande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0