Torsdag 13 december

Igår var en av de sista dagarna som jag och Sara var lediga och hemma samtidigt innan jul och innan hon flyttar så vi spenderade lite kvalitetstid hemma.

Jag tog en vända ner på stan för att inhandla godsaker och färdigmat varpå jag vid tillfälle gick genom den folktäta undergången mellan tunnelbanorna och tågcentralen. En stor folkhop hade ansamlats i gången och mellan kapporna såg jag en livlös man ligga på betonggolvet. Några satt på huk och vände på honom i något slags framstupa sidoläge och flera hade mobilerna uppe. Det gick en ilning genom mig, eftersom det var väldigt otydligt om mannen levde eller inte, men då det var tätt med folk vid honom så gick jag förbi.

Jag gick en bit bort och stannade till för att köpa mat, där man hade utsikt över pendeltågsgången. Där hade väktarna gripit en flicka för något och hon skrek oartikulerat rakt ut. Alla stannade även där för att se vad som stod på. Storstaden kändes lite väl rå för mig just då. Senare när jag gick tillbaka så hade mannen kvicknat till och fått assistans, i alla fall.

Väl hemma gick jag och Sara igenom framtiden och alla planer. Det kan hända att hon och Håvard kommer och bor i Stockholm till våren, men det är fortfarande osäkert. Ur mitt perspektiv skulle ju det vara välkommet, framför allt för att jag lite vant mig vid att ha lillasyster här, men det återstår att se hur det slutar.

Idag var det Lucia, vilket inte slog mig förrän jag passerade dagiset på väg till Fridhemsplan. Alla barnen hade tomtekläder och glitter på sig. Det är märkligt hur man faller ur traditioner när man inte går i skolan. Då var hela tillvaron uppbyggd kring lov och högtider och alla var noga med att påminna en långt i förväg. Tobias och jag åtgärdade denna avsaknad av julmys genom att köpa glögg och lussebullar som tilltugg till spelkvällen hos Jocke.

Själva kvällen var mycket trevlig med bra blandning av klur, action och humor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0