Onsdag 9 juli

I dag rann nyheterna till och det blev en hektisk kväll. Först skickade Iran upp en missil, lite på volley, och det blev genast dålig stämning i Vita Huset. Och, eftersom USA ska smälla upp krigsmaskiner i Tjeckien, även i Ryssland som tog chansen att beklaga läget. De i sin tur hotar att rikta kärnvapnen mot Centraleuropa och Israel är missnöjt för att Iran rasslar med sablarna. Världsläget är lite rörigt nu.

Ryssarna har även andra problem då deras rymdfarkost som regelbundet besöker ISS uppe i omloppsbanan på det senaste kommit ur kurs när de ska till att landa. Detta ska nu lösas med en högst irreguljär rymdpromenad på torsdag. Nån kille på Nasa är på semester så vår egen astronaut Christer Fuglesang ska sitta med under hela förloppet. Vi fick nys om det och min sommarvikarie Kristina sattes på att intervjua honom. Tydligen saknar den aktuella delen av rymdstationen fästen just där, så det ska bli spännande att se hur det går.

Vidare var det Almedalsveckan på Gotland och idel utfall från olika parter i FRA-frågan. iPhone hade också villkorat släppet av sin 3G-grunka till omkring midnatt svensk tid och slutligen satte busstrejken igång i samma veva. Kristina hade en ohemulig afton eftersom vi skickade ut henne att åka med den sista bussen in till garaget, men det blev en schysst avrundning på kvällen och hon verkade tycka att det varit skoj.

Jag på min kant satt mest och flämtade under arbetstrycket. Övertid till två på natten blev det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0