Torsdag 15 maj

Onsdagen gick förbi i relativt vanlig ordning. Det var kvartsfinal i hockey-VM för Sveriges del och de vann under stor dramatik efter sena mål och förlängning. Jag försökte förtvivlat hinna iväg till affären innan den stängde och var väl på ett högst personligt plan missnöjd med att matchen drog ut på tiden, men det tog bara tre minuter så hade de gjort mål och vunnit. Det är lite udda, men folk följer faktiskt matcher på nätet. En gissning är att det är sådana som mig som inte har teve, som nyttjar den servicen.

Vi skrev också om reellt viktiga saker som vårdstrejken och efter en lång tids rapportering om systrarnas demonstrationer och behov skrevs det nu om några drabbade patienter och LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin som gick ut och bannade strejkarna för att vara för giriga. Detta föll så klart inte i god jord och tillråga på allt hade tidningens ledarskribent gjort ett nummer av att vårdstrejken borde avblåsas. Dagen därpå var det full storm i vattenglaset när sköterskorna mailade och tyckte att det var dålig stil.

Jag kan tycka att sköterskegruppen klart ska ha mer i lön, men också att de inte kan skilja ut vad tidingens uppgift är. Dels är åsiktsdelen av tidningen skild från nyhetsrapporteringen, vad än misstänksamma konspirationsteoretiker må sitta och koka ihop i sina huvuden. Det är äpplen och päron. Ledarnissen får vidare tycka vad den vill, dens poäng är ju just att skriva ett inlägg i samhällsdebatten.

Nyhetsrapporteringen i sin tur ska vara balanserad och skildra alla aspekter av t ex en konflikt. Detta görs inte på en dag, utan kan komma i den ordning saker händer eller spridas ut efter ordningen som artiklarna kommer till. Nu råkade ett uttalande komma samtidigt som en artikel kom till, som båda visade på strejkens eventuella negativa konsekvenser. Efter veckor av rapporter om dess nödvändighet. Och så blev det ett jävla liv.

I min mening en total begreppsförvirring och egentligen ganska onödig oro från klagokörens håll. De får ju inte mindre rätt för att patienter lider när de inte är där. Det visar ju på vikten av nöjda och rimligt betalda sköterskor. Vad stormen visade är nästan enbart att de inte har koll på vad som är vad i en tidning. Som för övrigt är en kommersiell produkt; det är alltid fritt fram att sluta köpa den.

Kommentarer
Postat av: Gwellmyn

Det är en ganska mänsklig reaktion att resa ragg när man blir kritiserad, speciellt från tidningar. Vi älskar att läsa om andra som är onda, men vi vill ju aldrig själva hamna i den negativa publiciteten. Dessutom är det jämnt en kamp mellan det goda och det onda, som i det här fallet representeras av arbetsgivarna och arbetstagarna. När någon sedan kommer och "blandar" ihop dessa, så blir folk förbannade.

Märk väl, jag håller med dig, jag bara säger som de antagligen tänker, men det har du nog också tänkt på :)

2008-05-16 @ 09:31:10
URL: http://gwellmyn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0